Noord-Brabant

Doppen inzamel Depot Eindhoven

Hoi iedereen!

Ik ben Denise Schellekens, woon in Eindhoven Zuid en besteed mijn vrije tijd (of toch een groot deel daarvan) aan D-DOG. Voor de provincie Brabant zorg ik dat de doppen-stroom vlot verloopt.

Daarnaast beantwoord ik al jullie vragen, zoals waar jullie de doppen in Brabant kunnen inleveren én beheer ik ook het depot Brabant (vanaf sept 2019).

We hebben thuis een fijne carport die nu dienst doet als doppen-verzamelplaats.

Alle spaarders uit de regio mogen hier hun doppen inleveren in of naast de speciale doppen-emmer 24/7 op Kraanven 28 5646 HK Eindhoven.

Er zitten vaak vreemde spullen tussen de doppen, daarom controleer ik alles nog een keer.

Dit is allemaal handwerk (!!!), dus kan je je voorstellen dat ik helemaal blij word wanneer de doppen schoon zijn! Kroonkurken, metalen doppen, batterijen, wasknijpers, cartridges, fout plastic en zelfs muntstukken uit.

De gecontroleerde doppen verzamel ik in 1m³ grote grijze bakken. Als we voor zo’n 1000 kg aan doppen hebben staan (12m³), komt de verwerker ze ophalen en wordt de opbrengst aan KNGF geleidehonden overgemaakt. Onze verwerker vermaalt de doppen tot korrels en die worden gemengd zodat er bloempotten voor de tuinbouw van gemaakt kunnen worden!

Denise Schellekens
DoppenRegio040@gmail.com